петък, 8 май 2009 г.

Кой убива децата ни?

Вчера сутринта по телевизията надълго и нашироко ни обясняваха за свинския грип. Не зная колко жертви на грипа има, но в България върлува една много по-страшна болест. Която взема много повече жертви.
Простащината. Простащината, представена като най-печелившия модел на поведение. Жертви на простащината са две трети от загиналите по пътищата. Нейни жертви са Стоян Балтов (убит пред дискотека) и убийците му - Александър Данаилов и Вили Георгиев; Найден Вучков и убиеца му Божидар Диманов; студентката Радостина Евтимова и състудента й, който я наръгва 53 пъти. Списъкът може да стане безкраен.
Не казвайте, че семейството е отговорно. Или държавата.
Тази сутрин пак по телевизията говореха за децата, които използват “мръсни думи”. Завчера, пак по същата телевизия Дони ме напсува. На майка. С леко завоалирана псувня. Само защото съм на ралзично мнение от неговото. В 8 вечерта.
Преди това в 6ч. “Комиците” бълваха просташки хумор и “мръсни думи”, от които даже местният овчар би се засрамил (а неговите псувни граничат с поезия). Във ВИП Брадър простащината е пример за подражание. С “благотворителна цел”.
Кой трябва да санкционира подобно поведение?
Защо се чудите, че децата ви се псуват, бият,правят секс в училище, че го и снимат и качват в мрежата? Това е правилно. ТОВА Е ПЕЧЕЛИВШО.
Колкото и да обяснявате, че не трябва да се пие и шофира, щом един такъв пияница всяка вечер ръси мъдрости от екрана (Иван от Мюзик Айдъл), на кого мислите, че ще повярват. Кое е по-добре, да си учител с малка заплата и добро възпитание или ВИП персона, която е непрекъснато пияна .
Не можете да забраните на децата си да гледат телевизия. Ако се опитате, в училище ще им се подиграват. А и публиката на “Мюзик Айдъл” е предимно детска. Както и публиката на “Комиците”. Можем, обаче, да бойкотираме подобни предавания. Всички.
Време е всички да разберат – простащината винаги е неприятна.
Простащината като пример за подражание убива.
Докато ние си мълчим и гласуваме.
С благородна цел.
П.П. Сега ми хрумна още нещо. Не можем ли са се съберем и да съдим бТВ за обида? Защото Дони сам си каза, че ни е напсувал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар